ANNONS

Mobilen är en boja i ett osäkert arbetsliv

ANNONS

Det gäller att hålla koll på mobiltelefonen, för det kan komma ett sms som säger att det blir ett jobb i dag. Om man skulle missa det är det kört. I sms:et står var och när man ska infinna sig och då gäller det att snabbt vara på plats. Annars finns det risk att du inte får frågan igen.

I dag utnyttjar många arbetsgivare den höga ungdomsarbetslösheten till sin fördel. Den balans som borde finnas mellan arbete och kapital har tippat över till den senares sida.

Visst finns det också många seriösa arbetsgivare men vissa av bemanningsavtalen som finns misstolkas av en del arbetsgivare.

Den borgerliga regeringens genomförda uppluckring av Lagen om anställningsskydd har också bidragit till att ungdomar kan utnyttjas ännu mer av oseriösa arbetsgivare. Vissa månader går det att klara sina utgifter, andra inte. Skaffa egen lägenhet är inte att tänka på.

Osäkra jobb ger osäkra liv. Det är en arbetsmarknadsutveckling djupt ovärdig ett välfärdsland som Sverige. Därför måste vi få fler trygga anställningar med rimliga villkor.

Anders Österberg, ordförande Akalla S-förening

Mirja Räihä, ordförande Rinkeby-Kista områdesorganisation

Foto: Mostphotos.com

ANNONS
ANNONS