Mobilen gav mig arbetsro – nu tar de den ifrån mig

Min skola har precis infört “mobilförbud”. Det betyder att vi inte får annvända mobiltelefoner under lektionstid. Det spelar ingen roll om du använder den som ett hjälpmedel. Alla mobiler ska bort. Varför? Det är en fråga jag ställt, och jag har fått många olika svar. Ingen vet riktigt varför. Några babblar på om forskningsrapporter, men någon sådan har ingen visat mig.

För mig var mobilen en utväg eller snarare, musiken var min utväg. I hela mitt liv har jag gått i en stökig klass, där arbetsro är ett sällsynt fenomen. Och vad gjorde skolan? Inte ett jävla skit – inte något som hjälpte i alla fall. Sedan kom smartphones, men vid det här laget var jag redan van vid att jobba i oljud. Fast bara för att du är van vid något betyder inte det att du inte tycker att det är jobbigt, så jag började lyssna på musik. Plötsligt var problemet löst, jag kunde äntligen koncentrera mig utan problem.

Fast den tiden är över nu, jag får inse att jag kommer att få gå hem med huvudvärk igen. Jag får inse att mina betyg kommer bli lidande på grund av bristande arbetsro.

Så till de som kom på denna regel vill jag bara säga: Nu när ni tagit min enda utväg så får hitta en lösning på problemet. För varken jag eller någon annan ska aldrig behöva gå hem med huvudvärk igen.

Eleven med huvudvärk