ANNONS

Moderaterna vill bygga lyxvillor vid Danvikshem

Byggnationer planeras öster om Danvikshem.
Byggnationer planeras öster om Danvikshem.
ANNONS

Moderaterna i Nacka vill bygga lyxvillor på mark av riksintresse med strandskydd.

Detta område är beläget på Finnbodaberget intill Danvikshem och omfattar en yta kallad Norra Platån (NP) som är skyddad som riksintresse med en vacker utsikt över vattenvägen in till Stockholm.

NP är i gällande detaljplan avsatt som park och rekreationsområde. På Finnbodaberget bor i dag cirka 170 seniorer. Det planeras för ytterligare cirka 150.

Samtliga partier utom Moderaterna har tagit till sig våra synpunkter att verka för att utveckla NP:s miljö med vackra 400-åriga ekar till ett alternativ där vi äldre och andra ska kunna njuta av områdets unika möjligheter.

Redan 2003 fick plankontoret i Nacka i uppdrag att tillsammans med Länsstyrelsen föreslå en förtätning av området så att NP skulle bebyggas med privata ”storvillor”.

2011 redovisas ett nytt planförslag (HSB och Nacka) nu med målet att bygga fyra lyxparvillor på NP!

Dessa lyxparhus ska inte erbjudas HSB:s egen kö utan säljas på ”öppna” marknaden.

Mats Gerdau (M) vill också privatisera detta unika område för åtta välsituerade (!) familjer och det finns tydligen en dold agenda för vilka som skall få bo på natursköna NP.

Vid omröstning i KSSU den 13 maj 2014 röstade Fp, C, Kd och S ner moderaterna med fem mot tre för att lyfta ut NP ur planförslaget och att utforma ett nytt exploateringsavtal utan NP.

ANNONS

MP, Nackalistan och V säger också nej till NP. Trots alla andra partiers nej till att bebygga NP fortsätter Mats Gerdau (M) att driva frågan med lyxparvillorna med stor frenesi mot ett fattat beslut i KSSU.

Moderaterna i Nacka väljer i denna fråga att inte följa demokratiskt fattade beslut, vilket både förvånar och oroar oss boende. Hur kommer Moderaterna att agera under nästa valperiod ?

Göran Andersson,

Bernt Gerebäck,

Bertil Sjöström

Arbetsgrupp inom

Finnbodabergets

Boendeförening:

För ett öppet Norra platån

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.