ANNONS

Motionsområde kan bli naturreservat

ANNONS

Svar på insändaren ”Skydda Kymlinge från fortsatt utbyggnad den 11 mars:

Välkommen i gänget Bengt Sjöholm och Kristdemokraterna. Bengt Sjöholm, skriver att han vill skydda Kymlinge. Det är bra att KD har den uppfattningen. Då kan vi skapa opinion för detta.

Vi Sverigedemokrater lade 2013 en motion att försöka göra Kymlinge till ett statligt naturreservat eftersom bara ett sådant har ett verkligt skydd. Redan 1976 motionerade nuvarande Sverigedemokraterna Stellan Bojerud och Ulf Landström om att göra Kymlinge till ett naturreservat.

Numera accepteras också att ett område avsett för motion kan bli naturreservat. Ett exempel på detta är Vasaloppsspåret i Dalarna. Vasaloppsspåret blev natur­reservat 1994. Spåret börjar i Berga by och slutar i centrala Mora. Spåret är 9 mil långt.

Sundbybergarna, som bor i Sveriges mest tätbefolkade kommun behöver tillgång till naturupplevelser och motion. SD upplever också att delar av området i en framtid hotas av bebyggelse. Senast hotades området av ett kraftvärmeverk. Den ännu inte öppnade tunnel­banestationen medför frestelser för olika politiker. Eftersom området används av motionärer från andra kommuner talar också detta för att det är rimligt att göra området till ett statligt naturreservat.

Stefan Buncic

ordförande SD i Sundbyberg

ANNONS