ANNONS

MP har svårt med ekonomi

ANNONS

Svar på insändaren ”Låt Broborna bestämma” den 15 juli:

Anna Norberg(MP) har i insändare ondgjort sig över kommunfullmäktiges beslut i våras om att omdana torget i Bro. Ett projekt som en enig styrelse (inklusive Miljöpartiet) i Upplands-Bro Hus(UBH) föreslog kommunfullmäktige (KF) 2013.

Beslutet togs för snabbt och är en misshushållning av Brobornas pengar, skrev Anna Norberg. Kommentar: Det är fråga om medel i UBH som ägs av oss alla.

För det andra var projektet ”torgfört” lång tid före KF-beslutet. Att komma snabbt i gång var ekonomisk fördelaktigt för att samordna med Brohusbygget.

Genom projektet blir centrum attraktivare och det får en stor ekonomisk betydelse för UBH.

Det är beklagligt att MP, som framhåller vikten av ett ekonomiskt hållbart samhälle, har så svårt med ekonomifrågor. Men det finns värre exempel. Läs KF protokollet 120216 där beslut fattas om kulturhuset som kostar mer än 100 miljoner kronor. MP reserverar sig och skulle helst ha sett en rockad där kommunhuset blev kulturhus. Argumentet var att besökarna skulle kunna se på utsikten över Mälaren!

Vad skulle en sådan kombinerad byggnation ha kostat och hur skulle tidsplanen för kulturhuset ha sett ut med tanke på att de kommunanställda inte kunde ha flyttat förrän nybygget var klart?

Gunnar Gredenman(FP) ledamot i UBH-styrelsen

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.