ANNONS

Mycket retorik men lite som händer

ANNONS

I dessa valdagar kan man höra politiska partier som ”skrävlar” i kör om att de är positiva och måna om små­före­tagarnas väl och ve. Det var på tiden! Tyvärr har de ur vänster­falangen gjort allt för att döda allt som har med företagsamhet och likställt det med imperialismen och andra skällsord, då företag och företagsamhet stod för ”kapitalismen” (vilket var det värsta tänkbara). Hur kan då samma politiker stå några år senare och berömma och stödja företagsamhet och till och med vill värna om småföre­tagarna och säga att de i dag behövs? Har den vänstra halvan av partierna bytt färg men glömt bort att ”måla om fasaden”? Eller handlar det bara om kvalificerad retorik för att fånga väljare? Det rödgröna gänget säger att de värnar om småföretagarna men vill ändå ta bort RUT och halvera ROT som 30 000-40 000 företag livnär sig på i dag.

Som företagare har jag svårt att se hur den rödgröna röran över huvud taget kan både gasa för fullt och bromsa så att det skriker i däcken. Inför valet är det mycket retorik därför gäller det att se upp så att man inte ”silar mygg men sväljer kameler”. Att åter hamna på ruta ett vore förödande, för det tar för lång tid att komma ur fällan som vi en gång befann oss i under ”imperialismens skrik”. Detta var knappt två mandat sedan. Det enda svaret den rödgröna röran hade till de arbetssökande var ”arbetslösheten löser sig själv”. Här kan jag medge att högerhalvan har haft samma synsätt och gör föga för de 8–9 procent som är arbetssökande.

Få politiker har insett att vi inte lever i det gamla brukssamhället där sonen hade samma jobb som sin far. Arbetsmarknaden i dag handlar mycket om att ha rätt inställning, rätt kunskap, i rätt tid och vara under 50, flexibel på en snabb föränderlig marknad.

Egenanställd

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.