Mycket strul under det första skolåret

Hur mycket ska en sjuåring behöva genomlida sitt första år i skolan? Först fick hon reda på med knappt två månaders varsel att Fridhemsskolan skulle läggas neri julas. Det blev en jobbig tid att förbereda en känslig sexåring inför det. Personalen på skolan gjorde ett underbart jobb där de formligen vände ut och in på sig själva för att det skulle bli så bra som möjligt för barnen!

Vid terminsstarten på Skytteholmsskolan visar det sig att förskoleklasserna inte fick tillgång till gymnastiksalen. Lokalerna dit hela Fridhemsskolan flyttade in byggdes om i all hast. Snart blev det uppenbart att ventilationen inte byggts om, och många av barnen och personalen blev trötta och fick huvudvärk.

För att alla ska kunna äta i lugn och ro måste de första klasserna äta redan 10.30, då alla klasser kan inte ha rast samtidigt. Återigen måste jag få påpeka att personalen hela tiden har sett till barnens bästa.

Jag frågade före, under och efter flytten, kommer det att finnas plats för de ökande barnkullarna? Ansvariga lovade att de hade koll på det. Det sades att Skytteholmsskolan framöver skulle bli fyrparallellig i klasserna F-3. Nu visar det sig att Skytteholm till hösten ska ta in 120 elever i fem förskoleklasser. Hur ska de få plats i den redan nu välfyllda skolan?

Som om det inte vore nog visar det sig att dotterns klass inte får vara kvar i arbetslaget Jupiter med kompisarna och lärarna från Fridhemsskolan, utan måste flytta till ett annat arbetslag i höst.

Det är för mycket som min dotter har behövt genomlida under första året i skolan.

Uppgiven mamma