ANNONS

MP: Någon måste alltid kämpa för naturen

Skog,natur
”Vi tar varje chans vi får att skydda skog som andra vill hugga ner”, skriver dagens insändarskribent.
”För oss i Miljöpartiet är världsmiljödagen en påminnelse om varför vi finns. Vi bildades för att någon alltid måste kämpa för naturen när den hotas av kortsiktiga intressen”, skriver Miljöpartiets Sara Ridderstedt.
ANNONS

Maten vi äter, luften vi andas, vattnet vi dricker och klimatet som gör vår värld beboelig kommer allt från naturen. Så beskriver FN varför vi firar årets världsmiljödag femte juni som vi gjort varje år sedan miljökonferensen i Stockholm 1972.

Beskrivningen om varför denna dag firas fortsätter med insikten om att vi lever i exceptionella tider där det sällan har varit tydligare att för att bry oss om oss själva måste vi bry oss om naturen. Därför är naturen temat för årets världsmiljödag.

Vi är stolta över att i regering bland mycket annat ha ökat miljöbudgeten med 110 procent, inrättat 1000 nya naturreservat och ökat stödet för skydd och skötsel av värdefull natur med över 4 miljarder kronor.

För oss i Miljöpartiet är världsmiljödagen en påminnelse om varför vi finns. Vi bildades för att någon alltid måste kämpa för naturen när den hotas av kortsiktiga intressen. Oavsett vilka frågor som är hetast i debatten för tillfället. Därför kommer vi alltid att ta strid för den biologiska mångfalden genom att skydda naturområden som hotas.

Vi kommer alltid värna pollinerande insekter och andra arter genom att kräva mer ekologiskt och låta växtlighet och liv få plats i de projekt som planeras runt om i vårt land. Vi tar varje chans vi får att skydda skog som andra vill hugga ner och vi kommer aldrig sluta tjata om att den skog som ändå brukas ska brukas hållbart utan hyggen.

Allt det här gör vi i kommunen, regionen, riksdagen, regeringen och EU-parlamentet. Även när det inte genererar rubriker eller någon annan diskuterar miljöfrågor, på världsmiljödagen och alla andra dagar.

Vi gör det även när det blir obekvämt för att det blir en konflikt orsakad av ekonomiska intressen. Vi kämpar för naturen i vått och torrt för att någon alltid måste göra det.

Sara Ridderstedt (MP), Gruppledare Upplands-Bro

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.