ANNONS

Några grästuvor kallas trädgårdar

ANNONS

I Mitt i Nacka den 16 september skriver Ramon Fridén att ”grönområden ersätts med asfalt och betong”. Det gäller även vårt område på berget intill Danvikshem. HSB och Moderaterna i Nacka kommun vill bebygga allt vad grönområde heter hos oss. De grästuvor som blir kvar kallar de till råga på allt för Finnboda trädgårdar! Man tar sig för pannan. Driver de med oss?

Vi, som alla är seniorer, kämpar för att få behålla ett stycke mark mot vattnet som vi kallar för ”platån”. Den är en lunga för oss som tillbringar våra liv här uppe. Backarna runt om är alltför branta för att bestigas med rollator.

Under den gångna, varma, sommaren har platån varit en välsignelse. Alla partier i Nacka utom Moderaterna har vid omröstning i kommunstyrelsen sagt nej till byggnation just där. Men kan vi lita på dem? Själv är jag kristdemokrat. Deras löfte står ristat i sten. Lika så Socialdemokraternas. Men hur är det med de övriga? Finns det någon som kommer att sälja sin heder mot ett frestande uppdrag inom kommunen när det kommer till kritan? Finns det någon som kommer att svika sitt löfte? Det återstår att se.

Ni ska få veta hur det går. Vi måste ju kunna lita på våra politiker, eller hur? Den 22 oktober har kommunfullmäktige sammanträde. Om vårt ärende finns med på dagordningen stundar sanningens minut för oss i Finnboda trädgårdar!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.