ANNONS

När valstugorna stängt är jag ointressant igen

ANNONS

Jag känner förakt för alla politiker som ivrigt stoppar människor, som passerar deras valstugor i Solna centrum.

Nu syns vi, nu är vi intressanta för alla politiker!

Helt plötsligt har jag som enskild individ ett värde, även från politikerhåll. Nu blir jag bjuden på kaffe, godis och pennor. Allt med en tydlig partilogga på. Jag är så välkommen att småprata förtroligt en stund, alla vill helt plötsligt prata med mig.

Nu är jag tämligen säker på att intresset för mig som person försvinner i samma stund som vallokalerna stängs.

Maken och jag har slitit hårt för att bidra till att bygga upp välfärden. Nu när vi behöver få ta del av den, finns det inga pengar kvar. Maken kan inte ens få en anständig cancervård, finns inga pengar eller personal till det. Jag som oavlönad anhörigvårdare omfattas inte av några arbetslagar. Det finns inget fackförbund som tillvaratar anhörigvårdarnas rättigheter. Förmodligen därför att vi inte har några!

Så här har det sett ut i många år och ingen gör något. Från landstingshåll är man medveten om att vården skulle kollapsa fullständigt utan oss anhöriga. Ändå är det ingen som gör något! Varför kan man undra? Ja, förmodligen är det både praktiskt och billigt att utnyttja ansvarstagande anhöriga. Något som iskallt utnyttjas från politikerhåll.

Så, tack men nej tack! Jag har inte tid att småprata. Jag vill inte ha godis eller pennor heller. Jag vill ha ansvarstagande politiker som skapar ett anständigt samhälle! Skärp er politiker! Ingen av er oavsett partifärg kan slå er för bröstet, ni är alla delaktiga i att välfärden raserats.

Christina

Skribenten ger inte mycket för politikernas vilja att småprata med folk veckorna före valet.arkivfoto

ANNONS

Jag vill inte ha godis eller pennor. Jag vill ha ansvarstagande politiker som skapar ett anständigt samhälle.