ANNONS

Nästa VM-stjärna kan vara från Sollentuna

ANNONS

Fotbollen är den idrott som sysselsätter flest flickor och pojkar i Sollentuna. Det är viktigt att de ges goda förutsättningar att utöva sin sport. Vi socialdemokrater gör därför en kraftfull satsning på fotbollen i Sollentuna i vårt budgetförslag för 2015. I en växande kommun som Sollentuna behövs fotbollsplaner på många platser i kommunen.

Vår satsning på fotbollen i Sollentuna är en framtidsfråga. Vi har via samtal med fotbollsaktiva i kommunen fått svar på vad som behöver göras och utifrån detta har vi formulerat den här framtidsplanen.

Vi har en av Sveriges största fotbollsföreningar i vår kommun. Sollentuna Fotbollsklubb har över 3 500 medlemmar, varav cirka 2 900 är spelare och 600 ledare. Därtill ska läggas Rotebro IS och flera mindre fotbollsklubbar som är verksamma i kommunen.

De delar som ingår i vår framtidsplan för fotbollen i Sollentuna är:

Förbättra möjligheterna till vinterträning genom att ytterligare ett fotbollstält, utöver det som är på gång på Norrvikens IP, anläggs. Vi föreslår att det andra fotbollstältet placeras antingen på Edsbergs sportfält eller på Helenelunds IP.

Bättre träningsmöjligheter i fler delar av kommunen genom att anlägg två nya konstgräsplaner, vid Töjnaskolan och i Silverdal.

Utöka användandet av konstgräsplanen på Sollentunavall­en genom att utreda en annan lösning som ger mer speltid och mindre anläggningsarbete för föreningen när planen ska ställas om mellan bandyspel och fotbollsspel.

Garantera föreningslivet ett långsiktigt ökat kommunalt stöd i form av aktivitetsstöd och moderna anläggningar.

Just nu pågår fotbolls-VM i Brasilien utan svenskt deltagande. Vi socialdemokrater i Sollentuna vill ändra på det. Vem vet, nästa gång som Sverige spelar fotbolls-VM kanske någon av stjärnorna är fostrade på en konstgräsplan i Sollentuna?

ANNONS

Joakim Jonsson (S) ­Gruppledare plan- och ­exploateringsutskottet

Tanja Bojovic (S)

Gruppledare kultur- och ­fritidsnämnden

Socialdemokraterna vill öka möjligheterna att träna fotboll i Sollentuna.foto: Mostphotos.com

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.