Nattvandrarna – vilka föredömen!

Häromveckan hade jag förmånen att få nattvandra med fantastiska eldsjälar från Ungzon i Flemingsberg. Jag fick se hur de fyra ungdomsledarna bemöter och möter alla unga uppe i ”Flempan”. De stannar upp, sätter sig ner och pratar med dem som är ute. En dunk i ryggen, en kram till/från andra. Deras kontaktnät är imponerande.

Där går, går, går de natt efter natt. De är ute från klockan 20 till 2 på natten. Jag kan berätta att den lördagen jag var med så blev det 26 125 steg på stegräknaren. Det som imponerar mest på mig är att de inte bara gör allt i sitt uppdrag på dagar/kvällar, de nattvandrar regelbundet!

Den yngsta tjejen, bara 21 år, är respekterad av även de ”tuffaste” killarna. En av killarna är resurslärare dagtid på Annerstaskolan för ”lilla gruppen”, småbarnspappa, ungdomsledare och nattvandrare.

Med respekt och värme välkomnade dessa fantastiska människor även mig in i sitt arbetslag denna natt.

Det är ett utmanande uppdrag de utför och de gör det med en värme och glöd som är så imponerande! Jag tycker att de förtjänar uppmärksamhet och respekt och om vi ska premiera förebyggande insatser i kommunen är dessa ett föredöme för många!

Jag hoppas att jag kommer att få vandra med dem många gånger till!

Lisbeth Krogh

Partisekreterare Huddingepartiet