Nej tack till förbud mot dubbdäck!

Jag har under vintern funderat över förbudet mot dubbdäck på Hornsgatan. Jag bor på Södermalm, men kör ofta bil i Norrland. Jag har tidigare haft dubbfritt, men sedan förra vintern kör jag dubbat och det är stor skillnad till det bättre. Jag förstår argumenten att miljön på Hornsgatan blir bättre utan dubbdäck. Men nu tvingas jag köra en längre sträcka, med dubbdäck, varje gång jag ska åka via Hornstull. Det blir ju bara sämre för miljön!

Jag är inte emot miljöarbete, men i ärlighetens namn, är inte detta på lite väl lokal nivå? Skulle en motortävling på Mantorp ställas in, eller Roslagsloppet till sjöss, så skulle det sannolikt ha större betydelse för miljön tror jag. Dubbdäcksförbudet är något som jag uppfattar mer som politiskt förankrat än som verklighetsförankrat. Behöver man inte dubb, kör dubbfritt! Men behöver man dubb, så måste man kunna få använda det.

Som det är nu är detta tydligen bara ett försök, som kan komma att utvidgas inom city. Jag hoppas innerligt att de som ska besluta om detta har omdöme och kurage nog att våga inse att detta förbud inte leder till något bättre mer än högst lokalt och att den vinsten inte står i proportion till hur dubbdäcksförbud påverkar den lille enskilde medborgaren.

B Eriksson