Nitlott att hamna i en ”fin” stor skola

Är du förälder så bör du läsa det här inlägget. Om du har barn i exempelvis Tyresö skola så anser kommunen att skolan ska betala en viss summa per kvadratmeter. Eftersom Tyresö skola är en gammal byggnad blir kostnaden således rätt hög. Summan för idrottshallen som kommunen valt att bygga är exempelvis 700 000 kronor mer än för Strandskolans idrottshall.

Den är för ”ny” för elevernas bästa. Det innebär att Tyresö Skola måste skära ner på personal för att hålla sin budget eftersom pengarna går till hyra i stället för utbildning. I det nya systemet med internhyror så är det med andra ord otur att hamna i en för ”ny” eller för ”fin” skola.

Tyresö skola som har stora lokaler drabbas extra hårt eftersom man betalar per kvadratmeter. Så vad ska man göra? Stänga av uppehållsrum, toaletter och bibliotek? Ett galet sätt att spara pengar på – det drabbar ju våra barn.

Barn behöver utrymme. Om utrymme finns i en gammal skola så varför stänga dem för att spara pengar. Små klasser i trånga utrymmen är inte det vi behöver 2013. Skärpning! Vill ni tjäna pengar på lokalerna så kommer här en massa förslag som ni på kommunen kan ta till er: Sälj luncher till äldre så att de får träffa barn och få en billig lunch

Utnyttja lokalerna för kurser kvällstid. Hyr ut kontorsrum i de skolor där det finns för mycket utrymmen. Hyr ut matsalerna till privatpersoner för exempelvis fester med mera.

Ser fram emot ett svar hur skolor med höga hyror ska göra för att det inte ska drabba barnen.

Mamma till två killar i Tyresö Skola