DEBATT: ”Nobinas förändringar är oacceptabla”

Buss.
Nobina får kritik av insändarskribenten.
"Nobinas förslag att ersätta Gullmarsplan med Farsta strand som slutstation för buss 806 är helt oacceptabelt. Det är tydligt att Nobina var "billigast" men inte bäst när det gäller bussupphandlingen", skriver insändarskribenten "Ännu en resenär".

Svar på insändaren ”Uselt förslag att förändra buss 806”:

Jag åker varje dag till Gullmarsplan för att sedan ta mig vidare till mitt arbete på Södersjukhuset och har så gjort under många år.

Försämringarna när Nobina­ tog över märktes­ direkt­ och är helt oacceptabla.

Bussarna kommer mycket­ sällan i tid, att stanna­ på vägen på grund av något fel och att alla får tränga in sig på någon annan­ buss i riktning mot Gullmarsplan har förekommit flera gånger.

Att låta buss 806 dirigeras till och från Farsta strand kan ingen tjäna på, utom då kanske Nobina och vad får vi antagligen aldrig veta.

Inställda bussar till och från Gullmarsplan (806 och 807) är ingen ovanlighet­ och ibland ringlar sig köerna runt hela Gullmarsplan då bussar uteblir för att sedan­ komma flera samtidigt.


Läs mer: Många reaktioner på att buss 806 tappar Gullmarsplan


Enligt SL har du rätt att åka taxi vid inställd eller försenad buss – kanske mer information om detta är av intresse.

Påfösare med ”räknare” i händerna gör att även om du står först i kön till bussen­ kan du få ståplats under resan­.

Att låta buss 806 dirigeras till och från Farsta strand kan ingen tjäna på, utom då kanske Nobina och vad får vi antagligen aldrig veta.


DEBATT: Hur länge ska Nobina få försämra?


Bara att hoppas på att någon­ vettig vinner nästa upphandling – Nobina var ”billigast” men inte bäst.

Otrevlig personal vid kontakt med bussgaraget och inga svar på mejl – inte särskilt proffsigt.

När Nobina uttalar sig och säger att resenärerna­ kan försöka åka ”andra tider­” för att slippa stå under­ färden får det mig att undra om de inte vet att de flesta har arbetstider att rätta­ sig efter.

Uppmanar alla att ringa SL på 08-616 10 00 vid försenad, utebliven buss med mera­ så att varje avvikelse blir ett ”ärende”.

Vad tycker du? Tyck till i ämnet – eller i ett helt annat ämne! Skriv din debattartikel eller insändare här!