Nu är ”lapplisorna” på hugget

P-vakterna får återigen skällsordet ”lapplisor” utan egen förskyllan. Nyligen kunde man läsa i tidningen att Trafikborgarrådet Ulla Hamilton fokuserer på att öka intäkterna till stadens kassakista.

Man förstår att direk­tiven till P-vakterna är att de inte skall tycka till själva (det vill säga inte använda sitt omdöme utan enbart efter paragraferna).

P-vakterna har under många år agerat på ett seriöst och omdömesgillt sätt och har därmed blivit mer aktningsvärda. Skällsordet ”lapplisor” har tonat bort. Men nu är det slut med det, skällsordet ”lapplisor” är tillbaka!

Fredagen den 27 december, som var en så kallad klämdag och på vissa gator också städ- eller plogdag. Om man inte är alltför dum så förstår man att det inte kommer någon sop- eller plogbil denna dag, för det sopades fredagen dessförinnan och gatorna är rena och någon snö var inte i sikte den närmaste veckan. Men då passade ”lapplisorna” på att ”lappa” bilar i Fredhäll för att fylla på i kassakistan. Något annat motiv finns inte.

Gräsrotspensionär