ANNONS

Nu får det vara nog med påhopp på islam

”De flesta muslimer i Sverige har kommit hit just för att Sverige är ett demokratiskt land.”
”De flesta muslimer i Sverige har kommit hit just för att Sverige är ett demokratiskt land.”
ANNONS

Jag är en svensk demokratisk muslim sedan 20 år och stolt över det. Men nu får det vara nog med påhopp mot islam i Sverige. Det är inte religionen som gör människorna utan människan som gör religionen till vad vi ser i dag i världen.

Situationen för många muslimer är katastrofal med förtryck och våld som vardag i många länder. Det gör att människor ofta handlar på ett desperat sätt utan att ha stöd för detta i religionen.

De flesta muslimer i Sverige har kommit hit just för att Sverige är ett demokratiskt land som respekterar människors rättigheter oavsett religion.

Påståenden om vad islam står för som är riktade mot muslimer i Sverige, för att misskreditera oss som grupp, saknar ofta trovärdiga källor och är bara ute efter att skada och hetsa mot vanliga muslimer i landet.

Alla demokratiska partier i Sverige är fega som inte tar diskussion om rasism mot islam. Att låta SD styra agendan om islam är farligt och blir till en grogrund för islamisk extremism. Är detta vad de övriga partierna vill?

Om alla demokratiska partier så önskar vore det lätt att lösa denna konflikt i Sverige.

Om man lät de muslimer komma till tals som representerar flertalet av vanliga muslimer i Sverige, i stället för de muslimska kandidater som de flesta partier i dag för fram, oftast enbart i syfte att fiska röster. Då blir kanske bilden av vad vanliga muslimer står för tydligare och acceptansen av islam i Sverige kan bli bättre.

Demokratisk muslim

Att låta SD styra agendan om Islam är farligt och blir till en grogrund för islamisk extremism. Är detta vad övriga partier vill?

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.