ANNONS

Nu sitter jag fast hemma i månader

ANNONS

I månadsskiftet november/december upplyste vi personalen på vårdcentralen om att jag måste förlänga mitt tillstånd för rullstolstaxi. Jag har hemsjukvård.

Mitt tillstånd skulle gå ut den 31 mars. Jag tänke att vi skulle vara ute i god tid då jag visste att handlägningstiden på färdtjänsten kunde ta lång tid. Hemsjukvårdens personal skulle se till att läkaren skulle skicka i väg ett läkarintyg.

Tiden gick och ingenting hände. i mitten av mars blev jag missänksam efterson jag inte hade hört något.

Ringde färdtjänsen och fick beskedet att de inte hade fått in någon ansökan om förlängning av rullstolstaxi.

Kontaktade vårdcentralen och då visade det sig att de inte hade skrivit något läkarintyg. Nu skrev de ett läkarintyg och skickade till Huddinge kommuns handläggare för färdtjänst.

Efter tio dagar fick min mor komma dit och visa upp sig och fylla i en del papper ihop med handläggaren. De skickade sedan ansökan vidare till färdtjänsten. Det visade sig att jag nu kommer att få vänta i 9–12 veckor på ett beslut.

Under tiden kan jag inte åka ut och handla, träffa folk med mera. Jag blir helt isolerad från samhället på grund av att vårdcentralen inte har skött sitt jobb.

Har ringt färdtjänsten och fick då beskedet att de inte tar någon hänsyn till att vårdcentralen inte hade fixat läkarintyget fast de har haft fyra månader på sig. Att jag inte kan komma ut tar de heller ingen hänsyn till.

Förtur lämnas bara till patienter som bara har några veckor kvar stt leva så jag får snällt vänta på min turordning i9–12 veckor.

ANNONS

Lännabo