Nu visar vi handling och hjälper de utsatta

Svar på insändaren ”Visst har vi väl plats för fler” den 23 juni:

Situationen i värden är hemsk. De största flyktingströmmarna i modern tid. Givetvis kan vi ta emot fler. Vårt land är stort. Tror även många av oss bor stort och kan upplåta någon gäststuga eller gästrum till dessa utsatta grupper.

Jag är ingen nationalekonom men inser att här krävs stora ändringar i samhället för att ta emot en halv miljon upp till en miljon ankommande som vi tagit emot och kommer ta emot. Här krävs rejäla höjningar av skatterna. Vi måste släppa mer av vår välfärd till förmån för dessa grupper. Vi behöver inte bo ensamma i våra bostäder. Vi behöver inte flera bilar och så vidare. Dessa höjningar ska givetvis även täcka så våra pensionärer kan leva drägligt.

Jag har dagligen pensionärer i min butik som i slutet på månaden inte har pengar för dagen. Beklämmande och jag skäms för att denna grupp inte kan leva på sin pension. Eller utsatta kvinnor som behöver bostad efter svåra skilsmässor. Våra barn som inte kan flytta på grund av extrem bostadsbrist.

Således delar jag Thomas syn på att vi måste hjälpa dessa flyktingar. Och hoppas Thomas och vi andra nu visar handling. Vi måste släppa in dessa grupper i våra bostäder. Upplåta gästrum eller gäststugor på tomter och så vidare. Upplåta mark så rromer med flera kan bygga tältläger lagligt.

Nu krävs handling för att vi ska kunna hjälpa alla utsatta grupper utöver kraftiga skattehöjningar så vi klarar upprätthålla välfärden.

Så nu Thomas visar vi handling. Så många som sitter och skriver inlägg utan att visa handling. Även vara nattvandrare i våra förorter där jag har min butik. Områden där buset tagit över och där folk inte vågar vistas kvällstid. Där butiker stänger tidigare. Där biblioteket inte kan upprätthålla ordning utan vakter.

Nu visar vi handling och skriver inte bara insändare i vårt trygga vardagsrum.

Hjälpande

Upplåt mark för lagliga tältläger eller öppna upp bostäder och gäststugor – ett par förslag från skribenten för att hjälpa utsatta.arkivbild

Vi måste släppa mer av vår välfärd till förmån till dessa grupper. Vi behöver inte bo ensamma i våra bostäder. Vi behöver inte flera bilar och så vidare.