Ny skola – men ingen fotbollsplan för spel

Två terminer har nu gått på nya Härneviskolan. Vi väntade och längtade under byggåren och har tacksamt njutit av att se våra barn och lärare göra sig hemmastadda i en fantastisk skola. Vi borde förstås vara nöjda nu.

Nej, nöjda blir vi först när vi har det som gamla skolan hade och som de andra skolorna i Bro har, nämligen en gammal hederlig grusplan att sparka boll och träna friidrott på – utomhus i friska luften! Gamla fotbollsplanen behövde ge plats åt de tillfälliga skolbarackerna, vilket var förståeligt.

Men barackerna är borta sedan länge och nu återstår några lyktstolpar och elledningar. I övrigt en öde och sorgsen grusplan som påminner om att där hade barn kunnat röra på sig.

Föräldrarådet på Härneviskolan förväntar sig nu av Upplands-Bro kommun att man monterar bort lyktstolparna som står mitt i planen, tar bort elledningar, lägger på ett lager grus och monterar två fotbollsmål.

Då kan Härneviskolan ha utomhusidrott där i höst och barnen i området sparka boll spontant på helgerna i stället för att sitta och spela på sina smartphones.

Ibland har våra barn rätt när de säger: hur svårt kan det va?

Och det bästa av allt är att under tiden barnen sparar pengar åt oss alla i Bro bara genom att röra på sig och förebygga ohälsa kan kommunen i lugn och ro komma fram till hur ytan intill fotbollsplanen ska användas.

Inte till bostäder, hoppas vi, utan till en plats där alla barn och unga kan röra sig i vardagen utan att behöva boka åtråvärda tider i idrottshallar. Kanske en modern skatepark som den i Bålsta? Vad som helst, men något som främjar fysisk aktivitet och som ger liv och framtidstro åt stationsområdet betydligt mer än vad tomma parkbänkar och igenvuxna perennrabatter gör. Ni förstår nog vad vi menar.

Föräldrarådet på Härneviskolan: Gabrielle Wahlström, Anette Rood, Anna Bergvall Gustavsson, Ulrika Lindh, Pysse Johansson, Steve McKay, Magnus Dufva, Synöve Borlaug Dufva, Anna Sondér, Annika Eskelinen, Tommy Sidén, Corinna Khalizov.

Nöjda blir vi först när vi har det som gamla skolan hade…nämligen en gammal hederlig grusplan att sparka boll och träna friidrott på – utomhus i friska luften!