ANNONS

Nyansera bilden av Hornsberg

ANNONS

Vi är en familj som bor med utsikt över den enormt populära strandparken på Hornsbergs Strand. Efter att ha upplevt en andra sommar här och med stort intresse följt lokalpressens bevakning av området tycker vi att det är dags att nyansera debatten lite.

Det klagas på nedskräpning, fylla och buller samt buskörningar. Visst finns det en del fog i detta, men när vi dessutom läser att man tycker staden och polisen gör för lite så håller vi inte alls med.

Renhållningsarbetare dyker upp på de mest okristliga tider, vardag som helg, för att städa – det är för det mesta rent och snyggt förutom precis efter att dagens sista besökare lämnat. Polisen håller till här för jämnan och syns ibland till med så mycket som piketbussar, båtar, RIB-båtar och vattenskotrar vid ett och samma tillfälle och håller ordning. Vi tycker helt enkelt att man verkar anstränga sig alldeles oerhört för att Hornsbergs Strand skall vara en trevlig plats att vara på, vilket också lyckas för det mesta.

Att det bullras under sommarfestandet tycker vi mest för­stärker den härliga rivierastämningen som råder här på somrarna, plus att man, som någon insändare menat, faktiskt får räkna med en del ljud när man vill bo inne i stan. Mycket folk skall inte ses som ett problem, bara ett kvitto på att man skapat en attraktiv plats.

Kort och gott, vi vill tacka kommunen, polisen och renhållningen för att de skapat ett härligt ställe att bo på och hänga i. Ni gör ett strålande jobb!

Bara en synpunkt. Vi vill uppmuntra till att lägga ut några farthinder till – de mest testosteronstinna förarna hinner gasa upp ganska ordentligt mellan de som finns här i dag.

Nöjda boende på Hornsbergs Strand