ANNONS

”Därför stöder vi bron över viken”

Här ska bron över Nyforsviken byggas
Här ska bron byggas.
"Vi har varit positiva till bron som kan bli ett viktigt tillskott i Alby/Nyfors och ge bättre tillgänglighet till Tyresta, samtidigt som förvaltningen av kulturfastigheterna underlättas", skriver Naturskyddsföreningen som svar på en insändare om bron över Nyforsviken.
ANNONS

Svar på insändaren ”Märkligt att ni sanktionerar brobygget!”.

Naturskyddsföreningen har inte tagit initiativ till bron över Nyforsviken. Beslutet om bron fattades av Alliansen i Tyresö.

Däremot har vi varit positiva till bron som kan bli ett viktigt tillskott i Alby/Nyfors och ge bättre tillgänglighet till Tyresta, samtidigt som förvaltningen av kulturfastigheterna underlättas. Helst med bete på ängsmarkerna så att de inte växer igen vid de obebodda torpen.

Bron och den lagom långa vackra promenaden i naturen runt Nyforsviken kommer att uppskattas av många människor året runt, som äldre, familjer 
och hundägare.

När Krusboda byggdes fanns inga broar till Tyresta. Nu ifrågasätter ingen dessa i miljön väl anpassade broarna. Självklart ska den nya bron utföras med största varsamhet.

De som följt projektet är övertygade om att kommunen anstränger sig för att det ska få så lite påverkan på omgivningen som möjligt, bland annat genom den fribärande konstruktionen utan grundläggning i den giftiga bottnen och att den prefabriceras för transport på plats via vattnet.

Brons dimensionering för fyrhjulingar gäller endast för förvaltningens fordon. Om Sörmlandsledens sträckning ändras bör den gamla branta leden på berget invid Tyresö Flaten behållas som kulturstig.

Kommunen ansvarar för all markskötsel på kommunal mark, till exempel vassröjning och strandrensning. Vi i naturskyddsföreningen får inte utföra dessa arbeten. Däremot kan vi initiera ”Strandstädningsdagar” i samarbete med andra organisationer. Den 2 maj städar vi stränderna runt Nyfors. Då är du välkommen.

Information om vår förening kan du få på vår hemsida eller via två programblad per år till medlemmar. Eller besök våra aktiviteter och/eller våra öppna styrelsemöten.

ANNONS

Vi uppskattar människor som är rädda om naturen och engagerar sig i Tyresös utveckling.

Naturskyddsföreningen Tyresö genom Solveig Dahl och Kjell Borgström

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.