ANNONS

Vera, 91 år: ”Nylagat utbytt mot matlåda i frysen”

Matlåda
Botkyrka kommun satsar numera på att leverera frysta matlådor en gång i veckan
91-åriga Botkyrkabon Vera Forsberg är inte nöjd med att få frysta matlådor en gång i veckan.
"Brukarna, som vi kallas, får varje vecka sju infrysta matlådor, som ska tinas och förtäras en om dagen" skriver hon i insändaren.
ANNONS

”Din blomstertid är över, tyvärr! Den som bott i i många år kommunen, åldrats och fått del av olika omsorger, den vet. Undertecknad till exempel.

Tills nu har vi varje dag fått nylagad och god lunch kring tolvtiden. Samtidigt har en kontaktperson sett till att mottagaren varit vid liv och mått bra.

Men nu har kommunen fått en styrelse ska spara pengar! Hur då? Jo… brukarna, som vi kallas, får varje vecka sju infrysta matlådor, som ska tinas och förtäras en om dagen. Små kokta potatisar som varit nerisade och kokta grönsaker därtill. Alla vet att frysta potatisar är osmakliga och onyttiga och så vidare. Personerna som varit anställda för att bära ut maten är friställda, arbetslösa.

Kommunordföranden sa i tv häromdagen i samband med valet, att hon ansåg att hon var värd att få löneförhöjning! Tursamt nog sa hon vilket parti hon hörde till, så jag kunde rösta på ett annat parti.

Här efterlyser jag matbutiker och  restauranger som kan tänkas intresserade av att en gång i veckan leverera färdiga rätter, mjölk, bröd, frukt och så vidare. Man får en faktura med maten.”

Vera Forsberg, 91 år