Nytt betygssystem gör skolan svårare

Jag är less på det nya betygssystemet.

När dagens elever har studerat lika mycket som en elev som tidigare fått MVG, så får eleverna ett B eller ett C. Varför ska årets elever ha det svårare att uppnå ett högt betyg?

Jag är nämligen en av dessa elever som är trötta på detta. Vi har inte lika stor chans till ett högre betyg. Om man på ett prov har fler A poäng än E poäng så får man ändå ett lägre betyg än vad de förra eleverna fick även fast man lärt sig lika mycket! Man har klarat av det svårare och förtjänar ett högre betyg.

En vuxen kan då påstå att alla elever inte ska ha det så lätt att få det högre betyget. Men varför då? Eleven blir bara stolt över det högre betyget och börjar tycka om skolan och proven. Eleven blir dessutom peppad och tänker att han/hon ska satsa lika mycket inför det kommande provet.

I detta läge så har eleven verkligen gjort bra ifrån sig och lärt sig mycket, men så får eleven ett lägre betyg. Det får eleven att börja tänka om. Eleven tappar intresset för skolan vilket leder till att han/hon slutar satsa och slutar bry sig om betygen!

Så ge oss tillbaka vårt gamla betygssystem!

Missnöjd elev

Trots att man pluggar lika hårt som tidigare kan man inte få ett lika högt betyg på grund av att systemet är annorlunda, enligt insändarskibenten.

arkivbild