Och så blir det mera utredning om simhall

Simhallsföljetongen i Orminge fortsätter. Inför varje val lovas en simhall till de 30 000 boende i Boo, och efter valet händer inget annat än nya menlösa löften. ­

Under många års slit och utredande var man i alla fall politiskt enig om att det självklara läget är på en ledig tomt i Orminge ­cent­rum. Fint läge för en anläggning med centrumfunktion, massor med bussar, dubbelutnyttjande av centrumparkering (simhallar har öppet klockan 6–22) och kanske tunnelbana i framtiden.

Tja, nu kan man ju inte fortsätta med samma historia i all oändlighet, något annat måste komma till för att hålla följetongen spännande. Så sista budet är att nu att flytta från centrum, utreda på nytt och återkomma, återkomma, återkomma.

Ut till Myrsjön bara, för då blir det ett sportcampus där lovar ett kommunalråd. Campus? Blir det ett universitet där också? Eller är simhallen och idrottsanläggningar vid Nacka-gymnasiet också ett sportcampus? Häftigt!

För att säkerställa att det inte ska gå för fort läggs brasklappen till: Det ska bedrivas i privat regi!

Det försökte man också med badet i Gustavsbergs centrum och det blev ett dunderfiasko. Och för att vara absolut säker att det inte går för fort, läggs bara futtiga två miljoner ut för att utreda vidare i expansiva Boo, medan fem miljoner läggs ut för bygglov, projektering och upphandling av en entreprenör för en NY simhall i Saltsjöbaden, där det bor mycket färre än i Boo (cirka 20 000 inklusive Fisksätra) och där man nyligen har upprustat den befintliga simhallen. Kan det ha att göra med invånares politiska färg i Saltis?

En fördel med att flytta det tänkta Ormingebadet från centrum till Myrsjöområdet är enligt kommunalrådet att där finns också bättre parkeringsmöjligheter. Bättre än i ett centrum? Är det redan inbyggt i de nya planerna för Orminge centrum att det blir dåliga parkeringsplatser eller brist på dem?

Johannes Wouters, Saltsjö- Boo

Simhallsplanerna är en följetong som sträcks ut över lång tid, menar insändarskribenten.arkivbild

Ut till Myrsjön bara, för då blir det ett sportcampus där lovar ett kommunalråd. Campus? Blir det ett universitet där också?