ANNONS

Okunnighet bakom nej till spårvagnar

ANNONS

SVAR på ”Vi i S vill se en annan väg för SL” den 5 augusti:

Bedrövlig okunnighet i kollektivtrafikfrågor hos Socialdemokraterna. Man upprörs över att läsa socialdemokraten Erika Ullbergs inlägg mot spårvagnar.

Hennes utspel mot spårvagnar i innerstaden är märkligt mot bakgrund av att Socialdemokraterna själva driver att det ska byggas en ny spårväg mellan Älvsjö och Flemingsberg, trots att beräkningar som SL gjort visar att det inte är lönsamt.

Varför lyssna på varningar från ”forskare och näringsdikare” när det gäller spårvagn i innerstaden, där det verkligen finns resande, när man negligerar samma varningar vad gäller spårväg i förorterna? Vill Erika Ullberg (S) bara ha bra kollektivtrafik där det finns socialdemokratiska väljare? Jag undrar också vilka forskare och näringsidkare hon åberopar? Är det möjligen företrädare för Stockholms Handelskammare, en känd antispårvagnsorganisation? I så fall är ”forskningen” ej mycket värd!

Sett internationellt är moderna spårvagnar det som ökar mest. Det är illa om valet av trafikform blir en ideologisk fråga. Det pekar på olycklig okunskap hos berörda politiker, oavsett om de kommer från vänster eller höger. Varje trafikform har sitt eget segment i trafiken, det vill säga varje trafikform behövs.

Göran Grahn

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.