ANNONS

Om ligisterna får råda…

ANNONS

Svar på artikeln ”Fel att bestraffa husägare kollektivt den 19 augusti:

”Fd Gribbylundsbo” tycker att kommunen ska reagera på de olagligt skövlade träden vid Rönningesjön genom att ”vända andra kinden till” och ta ner lite fler träd, ljusa upp och snygga till längs stranden.

Varför stanna där? Klottersanering och sönderslagna buss­kurer kostar mångmiljonbelopp varje år bara i Täby. Varför ska vi lägga pengar på att reparera och sanera när det lika gärna kan få vara lite färgglatt och välventilerat? Varför inte belöna dessa företagsamma ynglingar med att sätta upp tavelramar och belysning som riktigt accentuerar deras taggar?

I stället för att kollektivbestraffa med att begränsa tågtrafiken nattetid för att få ner skadegörelsen, anlägga obekväma men svårvandaliserade bänkar i buss­kurerna och så vidare.

Varför ska vi ge unga hobbyligister och fullvuxna trädskövlare signalerna att man behöver respektera hur den demokratiskt grundade kommunen bestämt att omgivningen ska se ut när det är lättare att bara ge sig ut en mörk natt med sprejburk, slägga och motorsåg och få precis som man vill i sin närmiljö?

Nuvarande Täbybo

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.