ANNONS

KD: Ombildningar gör Järva tryggare

Demonstration, ombildning av allmännyttan, sergels torg,
Ombildningarna har mött stort motstånd. Men Fredrik Wallén (KD) är positiv till beslutet.
Fredrik Wallén (KD) skriver i en insändare att det är ett bra beslut av kommunfullmäktige i Stockholms stad att aktivt arbeta för ombildning av allmännyttans hyresrätter till bostadsrätter på Järvafältet.
ANNONS

Nyckeln till en framtida positiv utveckling för Järvafältet är ett stabilt civilsamhälle. Den som kommit in på arbetsmarknaden ska ha bra lokala möjligheter till att göra bostadskarriär och inte behöva flytta för att få möjligheten att själv äga sin bostad.

Det är därför ett bra beslut av kommunfullmäktige i Stockholms stad att aktivt arbeta för ombildning av allmännyttans hyresrätter till bostadsrätter på Järvafältet. Bostadsformerna ska vara­ blandade! I områden där minst tre av fyra bostäder är hyresrätter är de uppenbarligen inte det.

Om de som utbildat sig och etablerats på arbetsmarknaden får fler bostadsformer att välja på ökar incitamenten att bo kvar och vara en positiv kraft i lokalsamhället. Precis som fler med utbildning och arbete kan tänkas vilja flytta dit.

Här och nu är dock bostadssegrationen en av orsakerna till det mest akuta problemet kring exempelvis Järvafältet, otryggheten!

När invånare inte känner att de får det stöd av rättssamhället de ska ha. När invånare inte ens vågar ringa efter polis, än mindre vågar­ vittna om vad de sett, så eroderar tryggheten och de som kan väljer att flytta.

I samverkan civilsamhälle, kommun, region och stat behöver därför arbetet mot otrygghet vara det mest prioriterade. Det handlar om allt ifrån att fortsätta trygghetsarbetet inom regionens kollektivtrafik och på allmänna platser. Exempelvis genom utökad­ (och lokalt mycket­ efterfrågad) allmän kamera­övervakning, samverkansöverenskommelser mellan stadsdelar och polis, kommunala ordningsvakter, trygghetsvärdar samt nattvandrare.

I Stockholms stad har ett särskilt trygghetsutskott inrättats, och för år 2019 har Stockholms stad avsatts 100 miljoner för att rusta upp och göra otrygga platser tryggare. Vi i de politiska majoriteterna i såväl Stockholms stad som Region Stockholm ligger rätt!

Nu gäller det att hålla i!

Regionpolitiker och parti­avdelningsordförande för Kristdemokraterna i Järva-Västerort, Fredrik Wallén (KD).

ANNONS
ANNONS