ANNONS

Oppositionen: ”Vi stöttar Sollentuna”

samarbete i Sollentuna
Oppositionen kommer att sträva efter enighet och samarbete med majoriteten, och att Stötta Sollentuna.
Fyra av fem oppositionspartier har hörsammat Lokaltidningen Mitt i:s chefredaktör Claes de Faires uppmaning om att ”Stötta Sollentuna” och försöka hitta lösningar i den situation som coronakrisen har satt kommunen i. Här publicerar vi ett gemensamt öppet brev från S, V, MP och SP.
ANNONS

Vi, oppositionen (S, V, MP och SP), vill härmed visa politiskt ledarskap och bidra till en solidarisk samling i denna kristid. Ett extra ansvar vilar på oss nu när vi ska finna en effektiv beslutsprocess tillsammans med majoriteten i en prövningens tid.

Den solidaritet och lojalitet som människor visar riskgrupperna berör oss. Nu är det verkligen rätt tid att visa att vi är beredda att hjälpa varandra.

Vi förtroendevalda vill bidra till enighet. Vi tror att det är i ett brett team som vi finner flexibla och kloka lösningar med stöd av landets insatta experter. Situationen är allvarlig, men just därför är det också viktigt att vi utgår från evidens och fakta.

Vi tror på att pröva alla hållbara idéer oavsett vilka som för fram dem. Det ansvarstagande som civilsamhället, lokala företagare och enskilda kommuninvånare hittills visat är ett viktigt fundament. Vi tror på ett samordnat beslutsfattande som kännetecknas av förmåga av enighet, när vi behöver det som mest.

Vårt fokus nu är att bidra till särskilt inriktade insatser som stöttar de som har det tuffast.

Vi vill underlätta för alla beundransvärda välfärdsarbetare inom vården och andra som bär upp vårt samhälle. Det gör vi genom att visa oss pragmatiska, effektiva och beslutskapabla i förening med en bredd av aktörer.

Vi kommer att i möjligaste mån söka enighet med majoriteten när det gäller att hantera beslut som måste hanteras som en effekt av Coronaviruset. Vårt huvudfokus är att skydda våra medborgare med alla till buds stående medel. Vi kommer naturligtvis dra lärdom av det som vi nu går igenom. Det är det paradoxala med kriser – de har förmåga att driva på utveckling.

Om pandemin resulterar i ett närmare samarbete mellan oss människor, kommer det att bli en seger, inte bara mot coronavirus, utan mot alla som försöker framkalla splittring i vårt samhälle.

Vi tar oss igenom detta tillsammans.

ANNONS

Joakim Jonsson, oppositionsråd, Socialdemokraterna

Hannes Waldetoft, gruppledare, Vänsterpartiet

Peter Godlund, oppositionsråd, Miljöpartiet de Gröna

Anki Elken, gruppledare, Sollentunapartiet

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.