Ouppmärksam förare körde nästan ihjäl oss

Malena och hennes sexårige son var en hårsmån från att mejas ner av en ouppmärksam BMW-förare som körde mot rött. Bilen på bilden var inte inblandad i incidenten.
Malena och hennes sexårige son var en hårsmån från att mejas ner av en ouppmärksam BMW-förare som körde mot rött. Bilen på bilden var inte inblandad i incidenten.

I veckan var vi sekunder från att bli påkörda av en svart BMW SUV, jag och min 6-årige son. Klockan var runt 16.55 tisdag kväll den 22 maj och jag hämtade K vid Sågtorpsskolan. Som jag gör alla andra dagar. Inget unikt med denna gång. Förrän vi skulle korsa vägen.

Vi skulle gå över på övergångstället vid trafikljuset utanför skolan. K tryckte som han alltid gör på stolpen för trafikljusen, så att det blir grön gubbe. Vi tittade båda på den röda gubben som snart slog om och blev grön. Ljudet från stolpen tickar snabbare. Klart för gående.

Jag och sonen skulle ta vårt första kliv ut i gatan och jag vred huvudet till vänster – en ryggmärgsreflex hos mig. Min son som bara är 6 år har inte fått in den reflexen, utan tittade rakt fram.

Helt plötsligt kom du som kör en BMW SUV. Du såg inte oss för du tittade på din mobil som du höll i din högra hand.

Motorgrillen dundrade förbi i huvudhöjd på K och brösthöjd på mig – en halv meter från att köra över oss. Sekunder från en katastrof, sekunder från att släcka två liv.

Du körde mot rött ljus, vid ett övergångställe, utanför en skola. Du körde och såg varken trafikljuset eller oss för du var upptagen av din mobil. Hur snabbt en olycka kan hända. Du gjorde något helt annat än körde bil. Du gav mobilen all din uppmärksamhet. Att fortsätta tanken vad som hade hänt med K om jag inte varit där och reflexmässigt vänt huvudet, lika reflexmässigt fått tag på hans tröja och hindrat honom i steget ut på gatan. Den tanken känns fysiskt i hela min kropp – fortfarande, tre dagar senare. Jag har kommit över chocken nu. Men då, när olyckan var sekunder från verklighet, så hade jag inte sinnesnärvaro att kolla nummerplåten.

Det var synd för jag hade velat polisanmäla dig och berätta för dig vad som var ett hårsmån från att hända. För du var helt ovetande.

Malena

Motorgrillen dundrar förbi i huvudhöjd på K och brösthöjd på mig – en halv meter från att köra över oss.