ANNONS

Överklassafarins orsak borde uppröra flera

Insändarskribenten upprörs av klasskyftorna mellan Solsidan och Fisksätra.
Insändarskribenten upprörs av klasskyftorna mellan Solsidan och Fisksätra.
ANNONS

Det är lätt att bli upprörd över överklassafarin till Solsidan, och många har också blivit det. Ännu lättare är det att bli upprörd över medias dagliga safari till Stockholms fattigare områden.

Varje dag kan vi läsa i tidningen om hur mycket problem det finns i Stockholms mindre välbärgade förorter, utan upprörda utspel från lokalborna. Vi får dagligen höra om hur illa ställt det är i förorterna, men det skapar aldrig debatt om varför de här problemen egentligen finns.

Man skyller på lathet eller utanförskap, men undviker att prata om den egentliga orsaken till att det ser ut som det gör.

Det är inte lathet som gör att fler är sjuka i Fisksätra än i Solsidan. Det är inte utanförskap som gör att fler är arbetslösa i Botkyrka än i Danderyd. Det är inte en slump att invånarna i välbärgade områden har längre livslängd och högre sysselsättning än de i mindre välmående områden. Orsaken är de ökande klyftorna i samhället.

För varje skola som läggs ned i förorten sänker man skatterna för de som behöver det minst. Så upprörs inte över safarin, upprörs över orsaken till att den är möjlig att genomföra, och gör något åt det!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.