ANNONS

Så vill partierna satsa på idrotten

Vallentuna Bk fyller 100 år som förening.
Vallentuna IP.
Alla kan tänka sig att investera i anläggningar, men olika hur mycket. Och hur man ser på skatten är en vattendelare.
Det blev klart när idrottsföreningarna frågade politikerna om idrotten i Vallentuna.
ANNONS

I tre veckor har nio föreningar på Vallentuna IP genomfört intervjuer med de lokala politikerna om idrottens betydelse för Vallentuna. Vi som gjort intervjuerna kommer från Vallentuna Hockey, Vallentuna Konståkning, Korpen Vallentuna, Ormsta Hockey, Vallentuna FK, Vallentuna BK, Vallentuna Damfotboll,

Det råder en stor enighet bland alla intervjuade partier, från SD till V, om att Vallentuna behöver satsa på idrott och idrottsföreningar även i framtiden för att vara en attraktiv och bra kommun att leva i.

Det finns några viktiga skillnader mellan partierna. M, L och SD är väldigt tydliga med att de inte vill bygga till den grad att man måste höja skatten. MP, S och V kan tänka sig att höja skatten för att kunna göra investeringar på idrott och idrottsanläggningar.

S, MP och V är mycket positiva till en hall för fotboll och friidrott och S har även ett förslag för en sådan hall. Övriga partier kan tänka sig att bygga en fotbolls- och friidrottshall om det ryms inom de ekonomiska ramarna. Alla partier ser positivt på en utbyggnad av B-hallen för att inrymma en löparbana och kast- och hoppområde för friidrott som ett billigare alternativ. Samtliga partier anser att vi ska utnyttja ishallen så stor del av året som möjligt så länge vi kan sätta skridskoåkare på isen. Förhoppningsvis innebär detta att hockeyspelare och konståkare slipper pendla till Rimbo på våren!

Förutom en överblick över partiernas strategier för idrott och hälsa så är kanske det viktigaste resultatet av intervjuerna var att vi föreningar fick klargöra vilka frågor som vi tycker är viktiga för att vi ska kunna utveckla vår verksamhet på Vallentuna IP. Dessa intervjuer är också en fortsättning på en bra dialog mellan politiker, tjänstemän och föreningarna för att även i framtiden kunna ge våra unga en meningsfull fritid!

Ed Fontes, Vallentuna Konståkningsklubb

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.