ANNONS

Patienten ska stå ­i ­centrum för sjukvården

ANNONS

Svar på insändaren ”Välfärdshaveriet redan här” den 17 juni:

Vänsterpartiet i Vaxholm påstår att förbud är vägen till valfrihet. Jag är skeptisk, för att uttrycka det milt. Vårdvalet i Stockholms län har gett 40 nya vårdcentraler, kortare köer och en ökning i antalet läkarbesök. 89 procent av invånarna anser att den vård de har fått på husläkarmottagningar har varit bra. Den som kommer till vården har fått ökat inflytande och bättre tillgänglighet.

Jag vill att fler aktörer ska kunna verka inom vården och omsorgen. Det är nämligen patienten, inte systemet, som ska vara i centrum för hälso- och sjukvården. När barn kommer till barnavårdscentralen är mitt fokus på hur de blir bemötta och hur hög kvalitet den vård de får håller, inte på huruvida deras vårdgivare passar in i Vänsterpartiets femårsplan.

Därför vill jag att barnavårdscentraler även i framtiden ska finnas för familjer i Vaxholm och Österåker. Dessa familjer ska få vård av hög kvalitet och möjlighet att välja mellan de alternativ som finns, vare sig de är offentligt drivna eller privata – med eller utan vinst. Det borde vara självklart att patienterna är involverade i sin vård.

Ella Bohlin (KD)

Toppkandidat till landstinget

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.