Pendeltågen bör gå jämt

Stockholm är en plats där alla människor borde få känna sig trygga. Oavsett ålder eller kön och oavsett tid på dygnet ska man kunna känna trygghet.

Ett stort problem som vi ser i dagens Stockholm är att många, och kanske främst unga människor, tar pendeltåget till festen – men har inget pendeltåg att åka tillbaka hem med. De kan därför inte ta sig hem på ett säkert sätt, som med pendeltåg, utan tvingas stå och vänta på eventuella nattbussar eller taxi med hög helgtaxa.

Att pendeltågen ska gå dygnet runt på helger och helgdagar borde vara en självklarhet. Vare sig man vill det eller ej så åker många ungdomar på olika festlig­heter och aktiviteter under helgerna. Ofta till platser som kräver pendeltåg. Så­ledes bör man ur en trygghetsaspekt se det som naturligt att pendeln går dygnet runt.

Det är oacceptabelt att unga människor ska behöva känna sig osäkra och rädda. Och när de som varit ute och umgåtts fått i sig ­alkohol finns det ännu större anledning att erbjuda trygga färdmedel i form av pendeltåg.Delmon Haffo (M) Landstingskandidat nr 3 på valsedeln