ANNONS

”Så sparar du pengar 
på oss äldre, Gerdau”

Insändarskribenten tycker att Nackas kommunalråd kan lära av de Gaulle
Insändarskribenten tycker att Nackas kommunalråd kan lära av de Gaulle
Jag minns en bild av den franske presidenten Charles de Gaulle där han håller handen över ögonen och spejar in i framtiden. Han menade att en intelligent politiker ska fatta långsiktiga beslut och att kortsiktighet kan stå landet dyrt. Tänk om Mats Gerdau kunde ha samma ambitioner!
ANNONS

Här på Finnbodabergets seniorboende har vi en granne, Helene Skantze, som borde kunna ge honom den insikten. Hon är ordförande i Socialnämnden och vice ordförande i Seniorrådet här i Nacka. Hon syns aldrig till, men med sitt engagemang i äldrefrågor torde hon ändå veta vilka kostnader vi gamla kommer att åsamka kommunen.

I ämnet ”äldres hälsa” har det forskats mycket på senare år. Allt pekar åt samma håll: grönska, motion och kulturell stimulans gör gamla människor friskare och ger viktig livsglädje. Det betyder pengar i kassa Mats Gerdau.

Sätter poäng

Läste just en notis om Finland där man poängsätter medborgarnas tänkta, framtida behov av vård för att bygga upp de resurser som kommer att krävas. Varför inte skjuta på dessa behov så länge som är möjligt?

Med en hiss nedför Finnbodaberget skulle vi gamla komma till butiken, strandpromenaden, färjan till stan och bussarna. Alla dessa aktiviteter skulle bidra till en ökad livskvalitet och minska kostnaderna för hemtjänst, färdtjänst och sjukvård.

Uppmaning

Helen Skantze, tala med din chef. Ge honom underlag så han kan fatta långsiktiga beslut. Och kanske kan du samtidigt ingjuta honom lite medmänsklighet av bara farten!

Vibeke

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.