Pensionärer ska inte behöva plocka burkar

Det pratas mycket om pensionärernas ekonomiska och sociala situation i vårt samhälle. Det går knappt en dag utan att vi läser ­något om dem.

Men sällan är det något positivt. De får dålig pension. De får inte bra sjukvård. De gamla får ligga i blöta blöjor i timmar.

Så behandlas våra mammor och pappor i dagens Sverige. ­Politikerna glömmer att dessa gamla människor har byggt upp det här landet. Det är dessa människor som har betalat dagens barn­bidrag, sjukvård och utbildningar.

Politikerna borde se till att alla pensionärer får en mänsklig behandling. Ni borde höja pensionerna – i stället för att sänka skatterna för dem som redan badar i pengar.

Våra pensionärer ska inte behöva gå till socialen eller plocka burkar för att överleva. Vi i Sverige har pengar till en väl fungerade välfärd. Men så verkar inte ni makthavare tycka. Ni föredrar att sänka skatten för dem som redan har god ekonomi.

En stor del av alla dessa pengar som används för skattesänkningar borde även gå till att skapa jobb åt arbetslösa, bygga bostäder och höja a-kassan, barnbidragen, sjukersättningen etcetera.

Detta i sin tur skulle göra hela samhället friskare och öppnare. Men det verkar ni inte vilja ha.

Dagens borgerliga politiker har blivit arroganta. Allt som inte ger vinst ska läggas ner.

Förlåt om det låter hårt. Men jag är arg och besviken. Sverige var ett underbart land med många goda sidor. Men nu är det landet passé.

Det är dags att vi vaknar och försvarar våra rättigheter. Historien kommer aldrig att förlåta dig och mig annars.

Politikerna och de rika har det bra. Alla andra kan tydligen dra åt helsicke. Detta ser vi exempel på nästan varje dag.

Så får inte ett samhälle fung-era.

Masood

Skribenten är besviken på politiker som sänker skatterna men glömmer bort pensionärerna.

Ni borde höja pensionerna – i stället för att sänka skatterna för dem som redan badar i pengar.