ANNONS

Pinsamt dåliga sportanläggningar

ANNONS

Är en av Vendelsö IKs många frivilliga ledare som brinner för att lära våra runt 1 000 barn i föreningen att spela/leka fotboll!

Vi åker runt Stockholm med omnejd nästan varje vecka för att spela i Sanktan och medverka i olika cuper.

Överallt möts vi av fina omklädningsrum och nybyggda inomhushallar med trevliga cafeér! Anläggningar som har både 11-manna och 7- eller 9- mannaplaner med konstgräs intill varandra. När vi sedan ska ha hemmamatch, oavsett om det är 5-manna på Haningevallen eller 7-manna och uppåt i V-malm, får man hänvisa motståndare till att byta om i bilen. Toaletterna på Haningevallen var fräscha när jag själv spelade i VIK för sisådär 30 år sedan!

I V-malm finns inte ens toalett i anslutning till planen. Det är riktigt pinsamt. En möjlighet för ett lag eller förening att få in pengar är att anordna cuper som man sedan bjuder in andra lag till. Det är omöjligt om man bor i Haninge. Vad skulle vi skriva på inbjudan? Välkomna till Viks fotbollscup, se till att ha utfört era behov innan ni kommer, annars blir det busken. Var också ombytta när ni kommer för omklädningsrum är en bristvara. Glöm inte att be till vädergudarna om fint väder, för om det regnar så har ni ingenstans att ta skydd.

De pengar vi skulle vilja tjäna på att sälja till exempel hembakat får ni i stället lägga på Coop som ligger ett stenkast från planen för vi har bara en byggvagn där vi inte ens har vatten indraget. Är det så vi satsar på våra barn och ungdomar?

Det vore väldigt intressant att se vad våra politiker vill göra åt detta, nu när det är valår och allt. Den som är villig att på riktigt satsa på våra barn och ungdomar har i alla fall min röst.

Per Frölund

ANNONS