Planera för matbutik vid bostadsbyggande

När stadsdelen växer måste man också se över servicen, menar insändarskribenten. arkivbild
När stadsdelen växer måste man också se över servicen, menar insändarskribenten. arkivbild

Programsamrådet för de 600 nya bostäder som planeras längs med Blackebergsvägen har publicerats. Samtidigt pågår planering av minst 480 nya lägenheter i Blackeberg, där det nyligen färdigställts cirka 300 till.

Jag tycker det är synd att man inte har planerat för en ny riktig matbutik! I dag finns bara en liten butik med begränsat utbud.

I programsamrådets handlingar står det att det finns en ”större livsmedelsbutik” vid torget, men den känner inte jag till i alla fall. Det är mest kartongmat och färdigmat av alla de slag. Det är litet och trångt, långa köer och ett helsike för den som råkar ta med sig barnvagn eller barn in.

Stadsdelen har tidigare yttrat sig att det behövs en ny matbutik i området eftersom folkmängden ökar kraftigt. Men vad står det i programsamrådet? Jo, att då finns Vällingby och Bromma Blocks!

I vilken verklighet lever stadsbyggnadskontoret? Ska man med småbarn i båda händerna åka till Brommaplan, trängas på bussen till Bromma Blocks som är full av skräniga ungdomar, gå av och korsa två stora trafikleder, promenera 400 meter och sedan efter genomförd handling glatt ta samma väg tillbaka?

Snälla vakna upp bakom skrivbordet och inse att här behövs en rejäl matbutik med ordentligt utbud så att befintliga och nya invånare i området kan göra sina inköp på hemmaplan. Butiken vid torget kommer aldrig att bli tillräckligt stor för att räcka till.

Ni propagerar för cykelbanor och cykelparkering och att vi inte ska ha bil. Men om jag inte kan handla mat på väg hem från dagis och arbete, och om jag vill ha ett modernt utbud av mat, då har jag inte något annat val än att köpa bil.

Det skrivs sida upp och sida ner om hur ekborrar och grodyngel måste kunna korsa Bergslagsvägen. Men inte ett ord om hur en småbarnsförälder ska överleva vardagen.

Tänk om! Och ta in ett par småbarnsföräldrar i ert projekt.

Jag vill inte äta kartongmat

Snälla vakna upp bakom skrivbordet och inse att här behövs en rejäl matbutik med ordentligt utbud.