ANNONS

Politiker, varför vill ni höja våra hyror?

ANNONS

De flesta politiker i Stockholm tycker att hyrorna ska fortsätta höjas inom allmännyttan i Stockholm varje år. Jag kan förstå att högern med Moderaterna i spetsen vill att det ska bli dyrare att bo, då ökade klyftor gynnar deras väljare som kan bo kvar i stan.

Stockholm blir allt mer segregerat och nyproducerade lägenheter kan inte efterfrågas av folk med normala inkomster. Hyreslägenheterna med rimliga hyror ombildas till bostadsrätter i rasande takt, och det blir svårare och svårare att hitta bostad även med många år i bostadskön.

Mest överraskande är att Socialdemokraterna och Miljöpartiet tyst accepterar en sådan politik. Det finns ingen automatik som säger att hyrorna måste stiga varje år i kommunalt ägda lägenheter. De kommunala bostadsbolagen har redan nu en stark ekonomi och miljarder delas ut till stadskassan. Det är pengar som kan användas för att renovera och bygga nytt. Utan att hyrorna höjs ytterligare. Inflationen är obefintlig. Räntorna lägre än nånsin.

Vänsterpartiets krav om ett tillfälligt hyresstopp tjänar alla på. Stockholm måste få vara en plats där folk med olika inkomster och bakgrund har råd att bo.

Linnea Håkansson

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.