ANNONS

Politikerna kan inte blunda för tiggarna

ANNONS

I dag gick jag ner till Hornstull för att hämta mina mediciner. Jag tillhör den grupp av kvinnor som tyvärr blivit ensamstående ”fattigpensionärer” trots ett helt livs studier och arbete.

Nu har det kommit så många tiggare hit så jag tror inte det är sant! De sitter över allt här vid Hornstull och i dag började de slåss om plats. Norge ska förbjuda och även Danmark. Representanter från deras hemländer har varit här, men sagt att om vi inte förbjuder tiggeri kan de inte hjälpa dessa människor i hemländerna.

Så varför kan inte även Sverige ställa krav på deras hemländer som ingår i EU och som faktiskt har fått EU-bidrag för socialt utsatta? Alternativt, om det behövs, tillföra resurser till detta i hemländerna? Detta handlar inte om brist på medmänsklighet, men jag kan ju inte skänka till en utan att skänka till alla andra här – och jag går ju knappt runt själv! I stället mår jag dåligt så fort jag måste ut på något ärende här numera. Jag känner mig maktlös. Frälsis försöker hjälpa här nere, men räcker inte till. Politiker kan inte bara sticka huvudet i sanden.

Om man inte tar tag i grundproblemet i hemländerna, kommer fler och fler att söka sig till Sverige och jag tycker inte detta är rätt ur någon synpunkt. Jag vill be politikerna att göra något åt detta – något som är bra både för tiggarna och oss här som känner maktlöshet inför detta!

Birgit

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.