ANNONS

Politisk röra rev vår kiosk i onödan

ANNONS

Nyligen kunde man läsa i Mitt i att Trafikverket är sena i planeringen av den nya bussterminalen i Tullinge, och att det är osäkert om byggstart kan ske i år. Det hade väl varit lämpligt att ta reda på detta innan man rev kiosken?

Men det viktigaste för den sittande majoriteten är väl att försvåra ändrade planer efter valet eftersom det redan nu står klart att denna bussterminal, precis som Idéhuset i dess nuvarande form och på den föreslagna platsen, inte är vad Tullingeborna vill ha.

Det vore klädsamt om politikerna – röda, gröna och blå, kunde avvakta valet och ta till sig vad Tullingeborna vill, i stället för att göra sitt bästa för att sätta käppar i hjulen för en positiv utveckling av Tullinge.

Tyvärr är detta agerande något som ökar politikerföraktet. Jimmy Baker talar om ett sammanhållet Botkyrka när han har svårt att hålla ihop sitt eget parti i Botkyrka.

Katarina Berggren driver Tullingefrågan på ett sätt som inte stämmer med vad aktiva Socialdemokrater i Tullinge tycker när man talar med dem. Är det den berömda partipiskan som är igång? Jag vill inte tro att det är oron för de egna jobben som driver politikerna, men ibland undrar man.

Man kan vara röd, grön eller blå i sin politiska uppfattning, men när det gäller Tullinges framtid så verkar det bara vara Tullingepartiet som är trovärdiga. Jag hoppas att vi år 2018 kan få uppleva Tullinge kommun med betydligt färre politiker och tjänstemän i förhållande till invånarantalet än vad Botkyrka har.

Botkyrka ligger högt på den listan. Dessa Tullingepolitiker, oavsett partitillhörighet, ska tack vare sin närhet kunna driva och utveckla Tullinge enligt Tullingebornas önskemål och ambitioner.

En kommundelning skulle säkert vara positivt även för Norra Botkyrka som också skulle kunna få mer närdemokrati i stället för att styras av politiker från Tullinge. Då hade nog inte den nya ungdomsgården som ungdomarna kämpat för behövt invänta ett valår.

Tullingebo sedan 1946

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.