ANNONS

Politiska turer svåra att förstå

riksdagen plenisalen
Alliansen kommer att lägga fram sina förslag i Riksdagen.
Insändarskrivaren vill väcka debatt om regeringsfrågan. De många turerna är svåra att förstå, och det är en missuppfattning att Alliansen gör sig beroende av Sverigedemokraterna skriver Sten Dybeck.
ANNONS

Sett ur en väljares synvinkel är de turer som pågått i politiken svåra att förstå.

Alliansen har gått till val gemensamt på att skapa ett bättre fungerande Sverige när det gäller säkerhet, sjukvård, företagsamhet med mera. Valresultatet har gett möjlighet att bilda regering och försöka genomföra den politiken.

Men vad händer? Två mindre partier i Alliansen anser att man inte kan göra det, då man inte fick egen majoritet.

Minioritetsregering är inte nytt

Sverige har under flera perioder styrts av minoritetsregeringar. Det är ingen skillnad nu. Det som är viktigast i dag är att ta makten och tillsätta en statsminister. Då kan man genomföra en stor del av vad man lovat väljarna.

Makten innebär också betydande fördelar inom områden som utnämningar, direktiv till utredningar, verkställande av åtgärder med mera. Av hundra beslut under en månad så kanske bara ett kommer upp till beslut i riksdagen.

Antingen SD eller S måste rösta med Alliansen

Men Alliansen kommer ju att bli beroende av SD, hävdar Lööf och Björklund.

Alliansen kommer att lägga fram sina förslag i Riksdagen och där kommer för att de skall gå igenom, antingen SD eller S att vara tvungna att rösta för. Om SD inte vill stödja ett förslag har det endast betydelse om också S röstar emot. Alliansen kommer för att få igenom sina förslag i Riksdagen, alltså inte att vara beroende av SD utan endast vara beroende av om både SD och S röstar emot.

Stöd Alliansen!

En S+Mp regering jämte C och L måste för att få majoritet få stöd av V, med dess mörka kommunistiska bakgrund. Det borde väcka obehagliga känslor.

Att nu inte stödja en regering från Alliansen vore ett svek mot alla de väljare som röstat på Alliansen. Tänk på att politik bygger på förtroende i dag och i framtiden.

ANNONS

Sten Dybeck F d medlem av KD:s styrelse Stockholms län, och tidigare ordförande för KD i Danderyd

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.