ANNONS

”Börja prata positivt om ALLA Haninges skolor”

Insändarskribenten "Vegamamman" ogilllar när det talas illa om andras skolor.
Insändarskribenten "Vegamamman" ogilllar när det talas illa om andras skolor.
Tala inte illa om andra skolor i Haninge även om du inte har barn där, uppmanar Insändarskribenten "Vegamamman."
ANNONS

Vilken tur vi har idag.

Att det flesta föräldrar har möjlighet att se till att deras barn kan gå i en skola som de anser passar just deras barn.

Valen är många: Waldorf, kommunal skola, Kunskapsskolan, Särskola, Montessori, Engelska skolan, Adolf Fredrik musikskola och många fler.

Förhoppningsvis har vi alla skolbarn som är stolta över just sin skola, vilket är underbart och nödvändigt.

Med det hoppas jag att vi föräldrar informerar våra barn att valen andra gör ska respekteras och inte ifrågasättas, förlöjligas eller ses som något dåligt. Utan snarare något att vara nyfiken på.

I dag styrs skolan, oavsett väg dit, samma kunskapsmål i styrdokument. Det innebär att alla oavsett val av skola ha samma möjlighet till utbildning.

Jag ber er därför att vända tonen och hoppas att ni istället visar nyfikenhet, intresse och respekt så kommer det säkerligen smitta av sig på vuxna och barn kring er

Vegamamman

I det innefattas även trygghet och respekt i den så kallade värdegrunden. Negativa ord om andras barns skolor kan sätta en elev rätt lätt ur kurs och göra så att motivationen försvinner.

Jag blir rätt ställd då jag hör hur vuxna och barn samtalar på bussen om hur ”dåliga” vissa skolor är. Man undrar hur de tänker då det sitter barn intill som är på väg till skolan de pratar om. Inte helt pedagogiskt.

ANNONS

Jag ber er därför att vända tonen och hoppas att ni istället visar nyfikenhet, intresse och respekt så kommer det säkerligen smitta av sig på vuxna och barn kring er.

Se till att bli en ”alla skolors ambassadör”.

Det viktigaste är ju i slutändan att alla våra barn tycker det är givande, roligt, tryggt, stimulerande, utmanande och att de uppnår kunskapskraven för att därefter briljera i det de i framtiden väljer att göra.

Vegamamman

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.