ANNONS

Potthål, avfall och centrum ska fixas

ANNONS

Svar på ”Bevara det som är fint med Danderyd” den 23 september.

Hej Jeppe. Visst är Danderyd en fin kommun att leva i, håller med dig. Försöker här ge svar på dina frågor.

Till att börja med är potthålen inget att vara stolt över. De ska självklart lappas igen och i vissa fall behöver, och ska, hela eller delar av gatan asfalteras om. Vi har sedan i våras en ny entreprenör som lappar och lagar samt asfalterar om enligt uppgjord plan. Finns hål som behöver lagas akut är allmänhetens ögon bra. Går smidigt att rapportera via app till smartphone, kommunens hemsida eller per telefon.

Matavfallet kommer du och alla andra Danderydsbor som vill erbjudas hämtning av under 2015. Detta kommer rötas och bli till biogas, vilken kan uppgraderas till fordonsgas som är ett mera miljövänligt drivmedel än bensin och diesel. Sollentuna är liksom Danderyd delägare i avfallsbolaget Sörab, vilket betyder att vi har samma höga mål om miljövänlig avfallshantering.

Den efterlängtade ombyggnaden av Mörby centrum är vilande i avvaktan på den rättsliga processen efter ett överklagande. Detta är något som politikerna i Danderyd tyvärr inte kan skynda på men jag ser liksom du verkligen fram emot att få ett modernt centrum med snygga och trygga omgivningar.

Carina Erlandsson (M), ordförande tekniska nämnden

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.