Protestera gärna – men med respekt för andra

Svar på insändaren ”Arrogant att bygga fyra våningar” den 24 september:

Först och främst är jag benägen hålla med dig om byggplanerna på fyravåningshus i Berghemsparken är lite diskutabelt men sättet du beskriver det är som ett pungspark för dem som har byggt detta område och betalat alla fina villor med sitt anletets svett och amorteringar och fastighetsskatter. Jag som många andra med mig tror att merparten av dessa människor anser sig vara arbetarklass och röstar mot borgerliga styret precis som vilken sund människa som helst som tänker lite med insidan av huvudet.

Du däremot verkar vilja bygga en mur kring Berghem med bevakade grindar så att kommunister och annat löst folk inte kan ta sig in i ditt grannskap och störa den så fina och gemytliga Berghemsatmosfären med grillad Lidl-kyckling och något annat än Mercedes, BMW eller Volvo på uppfarten.

Hoppas verkligen att du skrev den där insändaren med humor och satir i åtanken annars är det nog den mest korkade saken jag har läst på länge i någon form av publicerat media. Protestera gärna mot vilka politiska beslut du vill men behandla dina medmänniskor med den respekt de förtjänar i stället för att tala nedvärderande om dem.

SePå