Prova att ta dig fram med cykel i innerstan

Svar på insändaren ”Vi cyklister är allt roliga” den 1 oktober:

Många anser numera att det är fel att ha förutfattade meningar om folk på grund av deras hudfärg, sexuella läggning, etcetera. Att då dela in folk efter vilket fordon man råkar färdas på för tillfället verkar ju totalt absurt.

Den tokroliga framställningen om att cykelkollektivet gör alla möjliga tossiga tokigheter för att ta sig fram på ett snabbt och hänsynslöst alternativt korkat sätt kanske döljer en ackumulerad frustration?

Min rekommendation till Mosaiken är att lära sig att cykla samt att prova på detta fortskaffningsmedel, gärna i Stockholms innerstad under rusningstid. Då skulle Mosaiken kanske komma underfund med att cykling är roligt, hälsosamt, miljövänligt och billigt.

Men också otäckt. Cykelleder och cykeltrafik har låg prioritet i trafikplaneringen. Uppmärksamhet är ett måste för att inte skadas och att detta beteende är bra att ta med i bilen.

Det kan vara ganska skönt att använda ändamålsenliga kläder, även om någon kan tro att man tror sig vara hurtig. En och samma person kan otroligt nog (utan att vara schizofren) faktiskt vara både cyklist, fotgängare och bilist.

Lycka till!

Sten Palmgren