ANNONS

”Så provocerande att höja portot”

Inte okej vad priset har blivit på frimärken anser insändaren.
Inte okej vad priset har blivit på frimärken anser insändaren.
Efter all klagomål på PostNord är det väldigt provocerande att de chockhöjer portot. Vad ska turisterna tro?, debatterar insändaren.
ANNONS

Den 1 april höjdes portot till orimliga 7 kronor, och utrikesportot upp till 50 gram chockhöjdes till 21 kr. Vad ska turister tänka om vårt land om de måste betala så mycket för varje vykort så att det blir orimligt att skicka kort?

Nu kommer en riktig chock, som borde vara ett dåligt skämt. Portot för vanliga brev höjs vid årsskiftet till 9 kronor, en höjning med 30 procent. Denna vansinniga prisökning motiveras  med att allt färre brev skickas.

Postens VD Holm varnar också för kommande portohöjningar: ”Med fortsatt fallande brevvolymer kommer det inom några år att behövas en ny porto­nivå”. Skulle detta få folk att skicka fler brev, kanske? Jag älskar att skriva brev och att naturligtvis att få brev, men med denna orimliga höjning av portot är det knappt möjligt längre.

Det är inte alltför många år sedan portot var 2.50 och nyligen var det 5 kr, vilket möjligen skulle kunna vara rimligt i dagens läge. Det drabbar privatpersoner hårt och än värre föreningar som blir ruinerade.

Efter alla klagomål på PostNord med post som inte kommer fram, eller kommer fram först efter en månad, är det väldigt provocerande med dessa orimliga höjningar.

Skriver Henrik Scheutz.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.