ANNONS

”Rädda Fagersjö musikskola!”

Gitarrer
Föräldrarna har tröttnat på det "byråkratiska krånglet".
"Ta vara på de drivkrafter som finns runt om i förorterna istället för att fastna i byråkratiskt tänkande!" skriver fjorton föräldrar i ett upprop.
ANNONS

Vi är en grupp föräldrar vars barn i flera år fått ta del av Fagersjö musikskolas verksamhet.

Nu är vi upprörda över att staden inte låter musikskolan vistas i lokalerna som rustats upp för att lokala verksamheter ska kunna ta plats där, Mötesplats Fagersjö.

Det har satsats stort från den kommunala budgeten på mötesplatsen och 400 000 kronor har avsatts till upprustningen. 

I vår tankevärld är det något som har gått fundamentalt snett när en verksamhet som den som Fagersjö musikskola bedriver inte får möjlighet att vistas i lokalerna.

Ursäkterna för detta har varit otaliga, men faktum kvarstår: lokalerna står delvis tomma i dag samtidigt som musikskolan har fått avveckla sin verksamhet i brist på lokal att hyra.     

Varför satsar Stockholms stad först 400 000 kronor för att skapa möteslokaler i området och nekar musikskolan tillträde? Vårt perspektiv har stöd i en oberoende utredning beställd av kommunen som konstaterat att mötesplatsen bör öppnas för sådana verksamheter, och där Fagersjö Musikskola nämns specifikt som en ovärderlig resurs i området. Är det så här man på kommunnivå värnar om demokratin?    

Vår frustration rör denna inflexibilitet och ovilja att släppa in ett lokalt förankrat initiativ, som egentligen går emot det man sagt att mötesplatsen ska vara. Är det inte en aning kostnadsineffektivt att låta lokaler stå tomma?     

Vi vill uppmana Stockholms stad och Familjebostäder som äger byggnaden att släppa det fyrkantiga tänkandet och inte låta tjänstemännen vara bromsklossar i utvecklingen av lokala och uppskattade initiativ.

Lyssna på de boendes önskemål istället för att fastna i byråkratiskt tänkande! Ta vara på de drivkrafter som finns runt om i förorterna i stället för att lägga locket på!

ANNONS

Dominika Polanska, Apu Hashim, Diana Chafik, Pelle Ekerstam, Helen Strandgren, Patrick Larsson, Ellinor Fredriksson Rundlöf, Miguel Vergara, Tatjana Kacilovic, Hanna Gothäll, Lisa Melkstam, Jakob Melkstam, Anna och Christer Ingelund

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.