ANNONS

Rädda musikklasserna på Väsby skola

Mathias Bohman, Socialdemokrat; Anders Rosén, Vänsterpartiet; Maria Tuvesson, Miljöpartiet; Upplands Väsby
Oppositionsråd Mathias Bohman (S) och gruppledarna Anders Rosén (V) och Maria Tuvesson (MP).
DEBATT. Väsbyskolans musikklasser avvecklas. De som går musikklasser just nu blir de sista. Nu växer kritiken från föräldrar och politiker mot bristande dialog och insyn, skriver S, V och MP.
ANNONS

– Det är oacceptabelt att mörklägga och pressa igenom en nedläggning av Väsbys musikklasser. Moderaterna och övriga Alliansen styr i minoritet. Det minsta vi Väsbybor kan förvänta oss är att sådana här förändringar föregås av en dialog. Om ledande politiker skulle säga att de inte kände till nedläggningen, skulle det göra mig verkligt orolig, säger Mathias Bohman, oppositionsråd (S).

Föräldrar, elever och politiker blev tagna på sängen över det hastiga beskedet att avveckla profilklasserna på Väsby skola. Nu växer kritiken, dels mot bristen på insyn och dialog, dels mot beslutet i sig.

– Det är upp-och-ner-vända världen att Väsby skola monterar ned sina profilklasser i en tid där allt fler skolor utvecklar en särart för att öka attraktiviteten. Alla skolor i Väsby ska präglas av hög kvalitet och mångfald som ger elever möjlighet att välja den inriktning de vill ha. Dessvärre signalerar det här steg i fel riktning, säger Maria Tuvesson (MP).

– Skolorna i Väsby kämpar och sliter med begränsade resurser och kommunens minoritetsstyre med moderaterna i spetsen röstade nyligen nej till S, V och MP:s förslag på 60 miljoner mer till skolan. Tyvärr är nedskärningar och neddragningar av den typ vi ser, en konsekvens av att Moderaterna inte är beredda att tillföra mer pengar till skolan, säger Anders Rosén (V).

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.