ANNONS

Råsunda är misskött sommar som vinter

ANNONS

Så här skriver Solna stad själva: ”Halkbekämpning ska alltid utföras i samband med snöröjning eller när risk för halka föreligger.”

Men inte har vi sett till någon halkbekämpning i Gamla Råsunda under dessa sista tre dagarna. ­Gatornas trottoarer är rent livsfarliga här och har så varit under mellandagarna. Skicka ut sandbilar till trottarerna!

Och när ska Solna stad börja kräva av de privata bostadsrättsföreningarna att åtgärda sina istappar och snöras? Vi har under de sista två veckorna haft avspärrningar och varningskyltar på var och varannan gata här. Var ska fotgängare gå? Ute i gatan? Eller ska Solna stad börja betala taxiresor för alla som inte kan nyttja trottoarerna och måste ta sig fram och ut?

Dessutom börjar papperskorgarna i parkerna svämma över redan. Inte konstigt att en del struntar i det och kastar skräp och annat på marken då!

Gamla Råsunda sköts riktigt illa numera, sommar som vinter. Hade det inte varit för de privata bostadföreningarna, ja, då hade även husen varit lika förfallna som de var när jag flyttade hit för många, många år sedan.

Blomrabatter tas bort i smyg, bänkar som går sönder ersätts inte, trottoarer underhålls inte – vare sig på marken eller träd och buskar som hänger över och växer hej vilt på sommaren.

Återvinningsstationen i Råsunda är översvämmad varje helg och ser hemsk ut med sopor utanför jämt. Det kan väl inte vara så svårt att beställa helgstädning samt göra den lite trevligare. Kanske folk skulle respektera den lite mer då.

Gamla Råsunda är eftersatt i underhåll på bekostnad av de nya stadsdelarna som ploppar upp. Det är dags att fördela kostnader och underhåll lite bättre!

ANNONS